Praktisk-kreative fage

De praktisk/kreative fag skal som helhed give eleverne mulighed for personlig udfoldelse i et større fællesskab, som skal bidrage til deres alsidige dannelse. Eleverne aktiveres gennem både færdighedsmæssig og skabende virksomhed.

De praktisk/kreative arbejds-, erkendelses- og udtryksformer skal herudover have plads overalt i skolens fagrække.

Vi lægger vægt på, at det skal foregå

  • i de praktisk/musiske fag.
  • i forbindelse med musicalforestilling.
  • under arbejde med tværgående emner og projekter gennem hele skoleforløbet.
  • I valgfag i 5.-8. klasse
  • I forbindelse med fredagsfaget Krea, hvor eleverne roterer imellem forskellige praktiske fag
  • også i de fag, som vi traditionelt betegner som boglig-teoretiske fag.

Det praktisk/musiske forekommer altså dels som selvstændige fag og som arbejdsform i øvrige fag.

De praktisk/musiske fag skal som helhed give eleverne mulighed for personlig udfoldelse i et større fællesskab, som skal bidrage til deres alsidige dannelse. Eleverne aktiveres gennem både færdighedsmæssig og skabende virksomhed.

Vi ønsker, at børnene på Fussingø-Egnens Friskole udvikler

  • Lysten til og glæden ved at fremstille ting
  • Den kreative og æstetiske sans
  • Indblik i dansk kultur og andre kulturers udtryksformer
  • Forståelse for komposition og farvelære
  • Lyst til at eksperimentere med forskellige kreative udtryksformer
  • Forståelse for at man kan udtrykke følelser og stemninger gennem kreativt arbejde
  • Gode arbejdsvaner og grundlæggende teknikker
  • Forståelse for håndværkets tradition, betydning og udvikling
  • Lysten til at opleve og skabe
  • Bevidsthed om sansernes betydning for en oplevelse
  • Indblik i de historiske perioders forskellige udtryksformer og teknikker
  • Evnen til at nyde og skabe æstetiske indtryk og udtryk

Vi vil introducere eleverne til følgende

  • Afprøve at strikke, hækle, brodere, sy og eksperimentere med andre tekstile teknikker
  • At kunne benytte sav, høvl, kniv og hammer på hensigtsmæssig vis
  • At omsætte en arbejdstegning til praksis
  • Afprøve forskellige materialer og vurdere deres egenskaber
  • At udtrykke sig plant og rumligt
  • Afprøve teknikkerne for tegning, maleri, collage, modellering og andre billedmæssige virkemidler
  • Tilberedelse af enkle typer måltider og grundlæggende madlavningsteknikker
  • Betydningen af køkkenhygiejne, korrekt håndtering og opbevaring af råvarer