Praktisk-kreative fage
De praktisk/kreative fag skal som helhed give eleverne mulighed for personlig udfoldelse i et større fællesskab, som skal bidrage til deres alsidige dannelse. Eleverne aktiveres gennem både færdighedsmæssig og skabende virksomhed.
De praktisk/kreative arbejds-, erkendelses- og udtryksformer skal herudover have plads overalt i skolens fagrække.
Vi lægger vægt på, at det skal foregå
- i de praktisk/musiske fag.
- i forbindelse med musicalforestilling.
- under arbejde med tværgående emner og projekter gennem hele skoleforløbet.
- I valgfag i 5.-8. klasse
- I forbindelse med fredagsfaget Krea, hvor eleverne roterer imellem forskellige praktiske fag
- også i de fag, som vi traditionelt betegner som boglig-teoretiske fag.
Det praktisk/musiske forekommer altså dels som selvstændige fag og som arbejdsform i øvrige fag.
De praktisk/musiske fag skal som helhed give eleverne mulighed for personlig udfoldelse i et større fællesskab, som skal bidrage til deres alsidige dannelse. Eleverne aktiveres gennem både færdighedsmæssig og skabende virksomhed.
Vi ønsker, at børnene på Fussingø-Egnens Friskole udvikler
- Lysten til og glæden ved at fremstille ting
- Den kreative og æstetiske sans
- Indblik i dansk kultur og andre kulturers udtryksformer
- Forståelse for komposition og farvelære
- Lyst til at eksperimentere med forskellige kreative udtryksformer
- Forståelse for at man kan udtrykke følelser og stemninger gennem kreativt arbejde
- Gode arbejdsvaner og grundlæggende teknikker
- Forståelse for håndværkets tradition, betydning og udvikling
- Lysten til at opleve og skabe
- Bevidsthed om sansernes betydning for en oplevelse
- Indblik i de historiske perioders forskellige udtryksformer og teknikker
- Evnen til at nyde og skabe æstetiske indtryk og udtryk
Vi vil introducere eleverne til følgende
- Afprøve at strikke, hækle, brodere, sy og eksperimentere med andre tekstile teknikker
- At kunne benytte sav, høvl, kniv og hammer på hensigtsmæssig vis
- At omsætte en arbejdstegning til praksis
- Afprøve forskellige materialer og vurdere deres egenskaber
- At udtrykke sig plant og rumligt
- Afprøve teknikkerne for tegning, maleri, collage, modellering og andre billedmæssige virkemidler
- Tilberedelse af enkle typer måltider og grundlæggende madlavningsteknikker
- Betydningen af køkkenhygiejne, korrekt håndtering og opbevaring af råvarer